~Wij werken niet met wachtlijsten, omdat vaak wanneer er een nestje is geboren, de personen al vaak een ander kitten sneller gevonden hebben. Er kan wel aangegeven wanneer er interesse is en er wenst gewacht te worden voor een kitten, maar alsnog wanneer de kittens geboren zijn dient de geïnteresseerde ons te contacteren en wij houden rekening met het vorige bericht om te wachten. 

~Alsook zijn onze kittens nog niet beschikbaar vanaf ze geboren zijn! Wij houden elk kitten altijd eerst in optie voor ons zelf! Wij laten ze uitgroeien om te zien of er eventueel een kitten is die onze Cattery kan versterken later en deze beslissing neem je niet in 1-2-3. Wanneer wij dus eraan uit zijn het kitten niet blijft, dan zoeken wij een geschikt huisje. 

~Onze kittens groeien op in huiselijke sfeer, worden aan zoveel mogelijk blootgesteld van geluiden. 

~Onze kittens hebben steeds een vaste prijs!
Het gebeurt wel eens dat men gaat bieden op een kitten of dat men aandringt om een kitten goedkoper te verkopen.. dat heeft dus geen zin. Alsook berichten met vragen over enkel de prijs beantwoorden wij niet. Onze kittens zijn levende wezens waar wij 13-15 weken vol met liefde voor zorgen en niet gewoon een stuk meubilair.
Een nette voorstelling van de familiale situatie wordt erg geapprecieerd.

~Onze kittens mogen pas ten vroegste vanaf de 6-7e week worden bezichtigd.
Tijdens de eerste weken zijn kittens nog erg fragiel en dus ook vatbaar voor ziekten van buitenaf, daarom nemen we wat dat betreft dus geen risico's. 
Men kan ons tijdens die periode wel op de hoogte brengen over de eventuele interesse voor een kitten, er kan eveneens een optie worden genomen.
Een optie nemen is geheel vrijblijvend (kosteloos) en de optie-termijn wordt onderling overlegd.

*Beschikbaar* Het kitten is vrij voor optie (onze kittens staan niet beschikbaar vanaf de geboorte, wanneer wij vinden ze oud genoeg zijn voor optie, dan pas komen ze beschikbaar).
*Optie* Er kan optie genomen worden tot dat er bezoek is gebracht, na bezoek kan er van beide partijen afgehaakt worden voor reservatie. Tot het bezoek is het kitten in optie voor de eventuele koper.  
*Gereserveerd* Na het bezoek wordt er beslist of er een match is tussen kitten en koper. Indien wij hiermee akkoord gaan kan het kitten gereserveerd worden. Hiervoor vragen wij een aanbetalinghiervan wordt een bewijs meegegeven.
(het bewijs wordt in tweevoud opgemaakt, en door beide partijen ondertekend)
Hierna kan het kitten niet meer vrij komen voor anderen. 

~Een kitten bezichtigen is uiteraard geheel vrijblijvend, maar enkel bij echte interesse! Wij zijn uiteraard geen winkel waar u te pas en te onpas kan binnenwandelen.

~Wij verkopen géén kittens via internet.
Men kan bij interesse contact opnemen via het contact-formulier of via facebook/instagram (zie nieuwspagina voor de link) voor meer informatie betreffende een kitten en ons op de hoogte brengen over de belangstelling in een bepaald kitten. 
Evt. kan er vervolgens een optie worden genomen.
Maar als men een kitten wil reserveren, dan moet men eerst op kittenbezoek komen. Pas daarna wordt beslist door beide partijen of we akkoord zijn dat we het juiste huisje hebben gevonden!

~De fokker behoudt ook steeds het recht om iemand een kitten te weigeren, of een gereserveerd kitten te annuleren, dit gebeurt enkel wanneer de fokker van mening is dat dit voor het kitten het beste is, en gebeurt dus niet omwille van vooroordelen, maar vooral in het belang van het kitten! Het voorschot wordt hierbij dan terug betaald.

~Onze kittens mogen geen "straatkatten" worden, hiermee wordt bedoeld dat ze niet vrij naar buiten mogen. Onze katten/kittens zijn dit ook niet gewend, en hebben daar dus niet de behoefte toe. Ze kennen namelijk de gevaren niet van buitenaf en het is en blijven raskatten! Voor andere mensen zeer geëerd ze in huis te nemen en te houden. 

*Echter wanneer men over een veilige-/volledig afgesloten buitenren beschikt, is het voor ons geen enkel probleem dat de kat naar buiten kan. Mits deze ren een vrije toegang biedt tot de woning, waardoor de kat zelf naar binnen kan gaan bij slecht weer. 
Het kitten mag wat ons betreft ook gerust onder toezicht naar buiten aan een tuigje. 

~Indien de (nieuwe) eigenaar verhuisd, dient deze ons op de hoogte te brengen over de nieuwe adresgegevens. Dit geldt ook voor andere gegevens als mailadres/telefoonnummer/.... 

~De kat mag ook niet verwaarloosd worden, wat betekent dat het diertje zowel voldoende aandacht moet krijgen, als een goede verzorging.
Alvorens men een kitten koopt moet men ook goed nadenken welk ras het best bij u en/of uw gezinssituatie past, en waar uw voorkeur naar uitgaat... niet enkel qua uiterlijk, maar ook wat betreft het karakter.
Als fokker kunnen wij u bijkomende informatie geven over het karakter van onze kittens.

~Een kitten koop je niet impulsief... ze zijn uiteraard erg schattig, maar de kittenperiode is slechts van korte duur, al snel zal het kitten een volwassen kat zijn, en helaas gebeurt het nog al te vaak dat men het beestje dan plots een stuk minder leuk vindt... 
Sommige katten worden slechts 10-15 jaar oud, maar een kat kan ook gerust 18-20 jaar oud worden, overweeg dus eerst goed of een kat bij u een volwaardig gezinslid zal worden, en u de verantwoordelijkheid wil nemen om zo'n lange tijd voor het diertje te zorgen.

*Wij proberen kittens zoveel mogelijke slechte manieren af te leren, maar een kitten/kat blijft een levend wezen! U kan niet verwachten ze eens niets zullen proberen zoals aan de zetel te krabben of dergelijke. U koopt tenslotte een levend wezen en geen pop. Ook een kitten heeft een opvoeding nodig, al is de opvoeding van een kat & hond wel enigszins verschillend. Maar men kan een kat perfect aanleren wat wel & niet mag.


~Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen waardoor de kat misschien niet langer bij de huidige eigenaar kan blijven... De eigenaar is dan verplicht om ons daarvan als eerste op de hoogte te brengen, de kat kan dus niet zomaar worden verkocht/weggegeven aan derden.
De kans bestaat dan dan wij het kitten of inmiddels volwassen kat terug in ons gezin opnemen, hetzij definitief of tijdelijk tot er een nieuwe geschikte thuis voor het diertje is gevonden. 
Indien het voor ons niet mogelijk is om de kat een nieuwe thuis te bieden, of indien de huidige eigenaar zelf iemand kent die de kat een geschikte thuis kan bieden (bijv. bij een familielid of iemand uit de vriendenkring), dan wordt de fokker ook hier van op de hoogte gebracht.
Als men echter niemand kent die de kat een geschikte thuis kan bieden, dan helpen wij graag bij het zoeken van een nieuwe eigenaar.
Wanneer het diertje een nieuwe thuis krijgt dient de fokker op de hoogte te worden gebracht van deze wijzigingen, en van de adresgegevens van de nieuwe eigenaar.
De nieuwe eigenaars nemen dan gewoon even contact met ons op, en krijgen op hun beurt de nodige documenten.

*Ook een kitten die pas bij ons werd gekocht, wordt niet verkocht of weggegeven aan derden!

~Koop ook geen kitten als cadeau voor iemand anders... Een kitten kies je het best zelf, iedereen heeft tenslotte zijn/haar eigen specifieke voorkeur wat uiterlijk & karakter betreft. De toekomstige eigenaar kan beter zelf van tevoren kennis maken met het diertje, de ouders en de cattery.

*Wanneer een kitten (of ander huisdier) als cadeau wordt gegeven, dan kan het diertje daar zelf ook de dupe van worden en bijv. in het asiel belanden.

* Hou ook rekening met alle andere behoeften van het kitten/de kat... Zorg bijv. dat het diertje over voldoende klim-/speelmogelijkheden beschikt, een degelijke krabpaal is dan ook geen overbodige luxe.
En zorg dat er voldoende speeltjes aanwezig zijn, een kat heeft namelijk de behoefte aan afleiding & bezigheid, anders kan het diertje zich gaan vervelen (of gaan treuren wanneer er niemand aanwezig is), en dit kan voor ongehoord gedrag zorgen.
Een kat die een goede opvoeding krijgt, voldoende aandacht, en zich kan uitleven/amuseren, zal uw meubilair ook absoluut niet slopen.

~Wij verhuizen wanneer wij minimaal 13 weken zijn in België en 15 weken voor Nederland. Wanneer wij verhuizen zijn volledig conform aan de Belgische wetgeving:

-steriel
-paspoort
-2 x gevaccineerd,...
-2 x leucose
-chip
-stamboom
-kittenpakket
-garantie FOD als bijkomend van de Cattery
-...

 

Alsook zijn beide ouders netjes getest op HCM door middel van echo, PKD via DNA, Fiv en Felv. Hier krijgen de kopers ook een kopie van mee

 

*Wanneer de koper op vakantie gaat, kan het kitten langer in de cattery blijven.